Danish Girl


Elegantti ja koskettava tarina, joka kertoo uhrauksista, kärsimyksestä ja ehdottomasta rakkaudesta.


Seksuaalisuus ja sukupuoli ovat tämän hetken kovimpia puheen aiheita joista mediassa kuulee puhuttavan ja Tanskalainen tyttö ottaa hyvin kantaa näihin molempiin. Elokuva itsessään on hyvin hauras ja kaunis. Värimaailma pyörii koko ajan hattaraisessa pastelli karkki maailmassa ja elokuvan seesteisyys tekee vaikutuksen. Näyttelijäsuoritukset ovat uskomattomat ja eihän tässä elokuvassa voinut välttyä kyyneliltä. 


Tarina kertoo aivan satumaisesta taitelija pariskunnasta, jossa päähenkilö Einar eräänä iltapäivänä päästää läpi tunteen, joka häntä on kaivanut koko elämän. Hänen sisällään asuu nuori nainen. Elokuva perustuu tositapahtumiin ja kertoo tarinan yhdestä maailman ensimmäisistä sukupuolenkorjauksen pioneereista. Samalla se myös kertoo koskettavan tarinan muutoksen kokevasta pariskunnasta ja ehdottomasta rakkaudesta. 

Tanskalainen tyttö on saanut kritiikkiä sen kaunistellusta maailman kuvasta sekä seesteisyydestä, mutta minun mielestäni ne juuri tekevät tämän elokuvan. Asia on käsitelty niin herkästi ja kauniisti. Voimme myös huomata kuinka päähenkilön kasvaessa, koko elokuvan värimaailma ja sävyt vaihtelevat. 




Tanskalainen tyttö on tällä hetkellä suosikki elokuvani ja sitä ei ihan helpolla tulla syrjäyttämään. Tämä on ajatuksia herättävä ja erittäin koskettava tarina itsensä löytämisestä. 

0 kommenttia: